zondag 24 juni 2007

The Beatles

foto+b+2+selhorst


The Beatles... wie kent ze niet... daar hoef je echt geen vijftiger voor te te zijn. Ook de jongeren onder ons weten veel van The Beatles.

Bijna elke dag nog worden hun cd gedraaid op vele zenders en publieke omroepen. Vooral de laatste tijd zijn zij veel in het nieuws en wordt er ook nog wel eens een tape gevonden in een of andere studio of ergens achter in een kast.

En dan ineens staat de hele Beatle wereld weer op z'n kop.

Of er worden weer cd geremixid met het geluid van nu klinkt dat wel even anders, dat is wel leuk voor de echte die-hardfan zo heeft ieder zijn smaak... geef mij maar het oude Beatles geluid.

Het is nu alweer 45 jaar geleden dat hun eerste plaatje uit kwam... om precies te zijn 5 oktober 1962: Love Me Do. Wie kent het nummer niet?

Sinds in 1970 elk van de vier Beatles hun eigen weg zijn gegaan is er natuurlijk zeer veel gebeurd... geen enkele groep heeft zoveel muziek nagelaten als The Beatles.

Wat zij als groep uitbrachten op plaat en cd waren 382 nummers. De nummers die zij van andere opnamen in hun begin periode zijn hier echter niet bijgeteld, dat waren er ook 24.

En dan nog de weggevers die door anderen zijn opgenomen. Ook dat waren er 18, en dat in 8 jaar tijd!

Nee, The Beatles zijn nog lang geen verleden tijd er zit uiteraard nog veel aan te komen.

John Lennon, en George Harrison, zijn helaas niet meer onder ons. Wel Paul McCartney is nog volop in het nieuws, ook vanwege zijn nare schijding met Heather Mills. Wat hem vele miljoenen heeft gekost, maar daar ligt McCartney niet wakker van, want hij heeft nog zoveel te meer.

Maar er is weer een cd uit van McCartney genaamd, Memorie Almost Full, ik heb er al een paar nummers van gehoord. Paul laat hier mee horen dat hij zich nog kan meten met de beste.

Zo kan ik nog wel even doorgaan met schrijven doch de rest hierover kunt u lezen in het eerste vrijgezellenblad dat gaat uitkomen de 3 de maandag van september 2007 en dan vervolgens elke maand.

1 opmerking:

Anoniem zei

ik wacht met smart op het blad...