donderdag 13 december 2007

PILOT RESULTEERT IN 56 HUISVERBODEN

Den Haag, 13 December 2007 /EZPress/- Tijdens een pilot met een tijdelijke huisverbod is in 56 gevallen een tijdelijke huisverbod opgelegd. Dit blijkt vooral gebeurd te zijn in ernstiger zaken met een strafrechtelijk karakter. Dat blijkt uit rapporten "Evaluatie pilots huisverbod" en "Bruikbaarheid van het risicotaxatie instrument huiselijk geweld. Een eerste evaluatie", die minister Hirsch Ballin van Justitie mede namens minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aan de Tweede Kamer heeft verzonden.
Gedurende een half jaar is het stadsdeel Amsterdam-Noord, Venlo en de regio Groningen proefgedraaid met het opleggen van tijdelijk huisverbod een (potentiƫle) plegers van huiselijk geweld.
Tijdens de proefperiode zijn in de pilotgebieden ongeveer 570 meldingen van huiselijk geweld geregistreerd. In 56 gevallen is een huisverbod opgelegd.
Voor minister Hirsch Ballin van Justitie blijft het uitgangspunt dat het huisverbod een preventieve maatregel is, die juist bedoeld is om in te zetten als er nog geen sprake is van aantoonbare strafbare feiten.

Geen opmerkingen: