zondag 19 augustus 2007

FLORIS NU BETER EN RUSTIG CAFE???


Onze uitgever en Nico Klever stonden zaterdagmiddag even op de hoek van cafe Floris nog even na te denken en te filosoferen.

Eens waren zij beiden berucht in Maarssen en juist op dat moment ontmoette de uitgever Nico.

Aart maakte nog een paar foto's van het cafe om zijn afspiegeling voor Maarssen af te ronden en een zeer mooie fotoreportage te maken voor ons blad Timex Magazine dat zal uitkomen op 24 september aanstaande.

Het eerste vrijgezellenblad wordt dan een feit.

Maanden heeft Aart zich bezig gehouden met zijn contacten met Horeca Maarssen. Dat ging vrij stroef op de Nonnerie na.

Ook die beruchtheid geld ook voor het cafe Huiberts, Wapen van Maarssen en dan nu het cafe Floris.Veel overlast in het verleden en het niet houden aan sluitingstijden en veel vechtpartijen.

Maarssen 2000 heeft daar toen veel vraagtekens geplaatst!

Boven het cafe komt RTV Maarssen en volgens Aart, al even zo berucht. Zonder een centje huur te betalen mag die RTV Maarssen daar een jaar gratis floreren. Met een bedoeling? In een tijd dat steeds meer jongeren alcohol vergiftiging oplopen?

Onze uitgever heeft niets tegen het cafe want het ziet er nu beter uit als daarvoor. Alhoewel de Brandweer even zou moeten kijken naar de brandveiligheid omdat er nogal wat kabels los liggen en raken...

Aart heeft wel wat tegen een omroep dat straks bijzonder subjectief zal zijn in zijn nieuwsvergaring en buitengewoon pro gemeente vanwege de subsidies. Dat zelfde gebeurt ook met RTV Utrecht.

Volgens Aart heeft Radio Maarssen, in het verleden, zich nooit druk gemaakt om maatschappelijke problemen dan alleen maar het draaien van muziek. Ook de politieke perikelen ging alleen over de traditionele politieke partijen als het CDA, PvdA,Democraten 66, VVD en Maarssen 2000.

Alleen het UN, Jan Blokland en Jan van Dijk gaven enigszins positieve publiciteit aan zijn image. Mede ook vanwege het 3 keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Hij werd door velen overreden door een strontkar en werd uiteindelijk ook geen burgemeester in Maarssen.

Dat onze uitgever als een soort 'pissebed' uit Maarssen werd verbannen heeft nooit en te nimmer zoden aan de dijk gezet. Een lastpak minder. En zo gaat het in de plaatselijk gemeente politiek.

En juist ondanks al deze verwikkelingen blijft onze uitgever een luis in een pels!

Hij richt zijn pijlen nu op papier en ik doe de weblog...

Geen opmerkingen: