donderdag 2 augustus 2007

LEKENRECHTSPRAAK GEVAARLIJK...

Utrecht. Een aantal personen hebben mogen meedraaien met de rechtelijke macht van Utrecht. Dit op innitiatief van de Universiteit Utrecht. Alles met het oog om te kunnen bekijken of burgers anders straffen dan rechters. Zij krijgen daarvoor alle informatie en inzage in het dossier.
Academische achtergronden hadden een aantal doch de anderen waren gewoon leken. De welbekende professor Wagenaar (?) leidt het onderzoek. Kregen de leken wel alles ter inzage? Hoe reageerde de advokaten? Weer meer rechtsongelijkheid in Nederland? Het straffen met twee maten? Doet dat nog iets af aan de 'tunnel' visie op enkele zaken in het verleden? In bijvoorbeeld zedenzaken moet de verdachte bewijzen iets niet gedaan te hebben terwijl de toegewezen advokaten maar ook de betaalde advokaten lonken naar het geld? De eigen bijdrage dient nu aan de toegewezen advokaten te worden betaald! De eisende partijen in kantonrechterzaken hebben altijd een pluspuntje tegenover de gedaagde en kan een schuld van 100 euro zomaar eens 2000 euro worden! De verdere rechtsongelijkheid in strafzaken is nog extremer!
Er is heel veel rechtsongelijkheid in ons land. Is die Professor Wagenaar de bekende schrijver die van de ene Universiteit naar de ander overloopt?
Gevaarlijk is zeker dat de lekenrechtspraak in Nederland de rechters nog meer in het nauw zullen drijven en de rechtsspraak in ons land een soort roulette gaat worden. Die zwarte pakken behoeven zij dan niet meer aan te trekken.
Via de Minster van Justitie Hirsch Ballin wordt het toch niets omdat de politici de 'bazen' zijn van de Nederlandse Rechtelijke Macht en op dit moment 30% ten onrechte vastzit om welke redenen dan ook. Ik weet die redenen! Ik heb heb lang mogen meelopen met de BWO en de Coornhert-Liga 25 jaar geleden. In die tijd begon dat afglijden en werd de kloof tussen de burgers, rechters en de politici steeds groter.
Op dit moment denkt een ieder aan politieke macht en geld en rotzooien wij maar raak...
(gedurende de vakantie van Bart Bengel neem ik als uitgever even zijn plaats in)

Geen opmerkingen: