vrijdag 28 september 2007

OUDEREN SP THUISZORG: GROF VUIL?

prinsjesdag

Prinsjesdag in het verleden, dus vorig jaar september 2006, triomfeerde Balkenende dat na een zure periode de tijd voor zoet was aangebroken.








Verder schrijft de SP: In de thuiszorg voeren bezuinigingen echter de boventoon. Daar is weinig zoets aan.








Toen wij van Timex Magazine vroegen hoe dat nou zit dat bij de invoering van de nieuwe ziekenzorg over het bedrag aan werknemersdeel of werkgeversdeel nog niet is teruggeven aan mensen die een AOW hebben, een WAO of uitkering.








Die betalen nog steeds 63 euro per maand die in feite moet worden teruggegeven.




Wij ondervinden veel onduidelijkheid daarover en het zult u straks verbazen hoe druk de kantonrechters het krijgen. Al die tien duizenden wanbetalers die hun ziekenzorg niet meer kunnen betalen!








Het is onrechtvaardig dat de zwakkere nu moeten gaan meebetalen voor de hoog vermogenden waarbij ook die thuiszorg in meedraait en het punt 63 euro niet heeft aangekaart. Dat vind ik een misselijke zaak.








Ik weet dat er in ons land met twee maten wordt gemeten en heb dus ook geen medelijden met de thuiszorg voor de betere AOW ers.








Wat wij terug willen hebben is die 63 euro per maand die door allerlei instanties vast wordt gehouden alsof er niets aan de hand is! Kijk ze daar lachen op het bordes. We worden weer een 'oor' aangenaaid!!! Alles in naam der koningin!






Ook de SP houdt zich niet thuis!

Geen opmerkingen: